Henkilökunta

"As each one has received a special gift,
employ it in serving one another" (1 Pet. 4:10)
Rullaa alas
Keitä me olemme

Astris Henkilökunta

Johtava lääkäri

Marjo Valonen, MD

Blog Author

Marjo Valonen on monimutkaisten kroonisten ongelmien ja niiden korjaamisen asiantuntija. Hänen erityisosaamisenaan on kehon biologisten toimintojen (vatsa ja suolisto, hormonit, stressi, energiantuotanto jne.) normalisoiminen. Marjo perusti Lääkärikeskus Astriksen erityisesti näistä elämää rajoittavista ongelmista kärsiviä ihmisiä varten.

Marjo kouluttaa lääkäreitä ja terapeutteja kansainvälisesti. Hän on ollut puhujana konferensseissa ja työpajoissa ympäri maailman, mukaan lukien USA, Englanti, Irlanti, Ranska, Belgia, Itävalta, Ruotsi ja useat muut maat. Hän on toiminut ILADS:in (www.ilads.org) Euroopan hallituksen jäsenenä ja hän toimii myös potilasjärjestöjen kanssa edistäen borrelioosin hoitoa ja diagnostiikkaa. Marjo tekee tutkimustyötä borrelioosin, suoliston ja lisäravinteiden parissa.

Yrtti- ja ravintoterapeutti

Sanna Peiponen, M.Sc.

Blog Author

Toimin Lääkärikeskus Astriksessa yrtti- ja ravintoterapeuttina tiiviissä yhteistyössä lääkärien kanssa. Olen toiminut Terveysopisto Saluksen kouluttajana ja luennoin Suomessa ja ulkomailla, nykyään puolet asiakkaistani ovat ulkomailta.

Olen koko urani laajentanut aktiivisesti osaamistani. Olen suorittanut yksilöllisen ravitsemuksen maisterin tutkinnon Lontoon Middlesexin yliopiston maisteriohjelmassa, graduni aiheena oli sytokiinien rooli kroonisissa infektioissa. Usein syyt kehon häiriöille ja sairastumiselle ovatkin moniulotteisia ja niiden ymmärtäminen edellyttää hyvin laajaa tietopohjaa.

Intohimoni on ihmisen kokonaisuuden ja mekanismien ymmärtäminen ja sitä kautta asiakkaan auttaminen yksilöllisesti. Rakastan työtäni, jossa voin auttaa ja saada aikaan positiivisia muutoksia.

Yrttiterapeutti, tutkija

Anita Wąsik, PhD, DipHM

Blog Author

Olen yrttiterapeutti ja biolääketieteen tutkija. Olen suorittanut filosofian tohtorin tutkinnon Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa ja maisterin tutkinnon bioteknologiassa ja molekyylibiologiassa Wroclawin yliopistossa, Puolassa.

Rakkauteni luontoon yhdistettynä empaattiseen luonteeseeni, vahvaan haluun auttaa muita ja uteliaisuuteni sairauksien kokonaisvaltaista hoitamista kohtaan johti minut yrttilääketieteen pariin. Opiskelin yrttilääketiedettä Isossa-Britanniassa, jossa sain koulutusta sekä nykyaikaisessa lääketieteessä että yrttilääketieteessä, mukaan lukien farmakologian, kliinisen päättelyn ja potilaan fyysisen tutkimisen. Olen hankkinut tieteellistä ja kliinistä kokemusta tutkimus- ja hoitolaitoksissa Puolassa, Suomessa, Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa. Olen Britannian kansallisen kasvilääketieteen instituutin, Luonnonlääketieteen Keskusliiton ja Suomen Fytoterapiayhdistyksen jäsen.

Vastaanotollani keskityn hoitamaan ihmistä kokonaisuutena. Kartoitan fyysisiä, emotionaalisia, geneettisiä, ympäristöllisiä ja sosiaalisia tekijöitä, jotka vaikuttavat sairauksien perimmäisiin syihin. Yhdessä potilaan kanssa etsin toimenpiteet ja hoitovaihtoehdot terveydentilan kohentamiseksi ja paranemiseksi.

www.anitawasik.com

Sairaanhoitaja, terapeutti

Kaarina Krogerus

Blog Author

Olen työskennellyt yksityisenä sairaanhoitajana vuodesta 1999 ja kehitän osaamistani kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon jatkuvasti. Osaamisalueitani ovat mm ravitsemus, suolistonhoito, krooniset infektiot ja esteettiset injektiohoidot.

Toimin tällä hetkellä Lääkärikeskus Astrisissa torstaisin ja muina aikoina omalla klinikallani Jyväskylässä. Kaikki ajanvaraukset 0400 580477.

Lisää palveluistani sivuilla www.kaarinakrogerus.fi

Ravintoterapeutti, VTM (sosiologia)

Cecilia Portnoj, MA

Blog Author

Hyvinvoivan kehon perusedellytys on päivittäinen ravinteikas ruokavalio – toistuvat ruokavalinnat heijastuvat terveyteemme aina vuosien päähän. Terveellisestä ravinnosta tulisi huolehtia läpi elämän, jo pienestä pitäen. Ravinto tarjoaa meille välttämättömiä rakennusaineita, tukee sairauksien hoitoa ja niiden ennaltaehkäisyä, unohtamatta ruuan tuomaa mielihyvää ja sosiaalista ulottuvuutta.

Keskityn jokaiseen asiakkaaseen aina kokonaisuutena, ottaen huomioon yksilölliset lähtökohdat. Kuuntelun, opastamisen ja tukemisen kautta autan ihmisiä rakentamaan terveyttä, myös elämäntilanteissa, joissa ruokavalio on syystä tai toisesta rajoittunut. Ravinnon lisäksi pureudun myös muihin hyvinvoinnin tekijöihin, kuten liikuntaan, uneen, stressiin, arjen rytmiin, syömiskäyttäytymiseen ja sosiaalisiin suhteisiin.

Pyrin kartoittamaan tekijät oirehdinnan taustalla, sekä tarjoamaan helposti arjessa toteutettavia toimintamalleja. En diagnosoi sairauksia – työskentelen tiiviisti lääkärien sekä muiden asiantuntijoiden kanssa, mikä mahdollistaa laaja-alaisen ja yksilöllisen avun. Teen työtäni suurella sydämellä, tavoitteeni on rakentaa terveyttä systemaattisella, mutta lempeällä otteella.

Erikoissairaanhoitaja

Ulla Renvall

Blog Author

Ulla Renvall on erikoissairaanhoitajamme joka vastaa klinikan päivittäisistä asioista, hän onkin usein ensimmäinen henkilö jonka kanssa asioidaan. Ulla puhuu suomea, ruotsia ja englantia.

Ullan vastuualueelle kuuluu näytteiden ottaminen ja käsittely. Lisäksi hän neuvoo laboratoriotesteihin liittyvissä asioissa sekä muissa potilaskäynteihin liittyvissä käytännön järjestelyissä.

Partner, Tutkimus ja kehitys

Rami Valonen, B.Sc., B.G.S.

Blog Author

Olen Astriksen liiketoiminnallinen vastuuhenkilö ja erilaisten projektien edistäjä. Olen toiminut erilaisissa positioissa lääkealalla, mukaan lukien allergialääkkeiden tuotevastuu ja (erikois)lääkäri koulutus. Olen lisäksi toiminut edistämässä TEKES:in tukemaa infektiotautien diagnostiikkaprojektia ja lähipiiriini kuuluu laboratorioalan kansainvälisiä ammattilaisia eri maista.

Haluan kehittää tutkimustapoja kroonisiin ongelmiin käyttäen tietokonemallinnuksia ja automaatiota, yrttitutkimusta ja lisätä tietoisuutta borrelioosin ja oheisinfektioiden vaikutuksista. Olen luennoinut eri konferensseissa ja käytännön työpajoissa useissa maissa. Toimin myös viranomaisyhteistyön vastuuhenkilönä.

Palvelukoordinaattori

Minna Tiitinen

Blog Author

Olen koulutukseltani ravintoterapeutti ja lisäksi olen osallistunut kaikkiin Astriksen järjestämiin koulutustilaisuuksiin vuosien mittaan. Historiani Astriksessa on alkanut jo useampi vuosi sitten: olen työskennellyt osa-aikaisena yrittäjänä hoitaen klinikan monimuotoisia työtehtäviä. Lisäksi toimenkuvaani kuuluu AllergoScreen- ja Mikrobiomitestienkäännökset, tuotetilaukset, tutkimusassistentin tehtävät, vain muutamia työtehtäviä mainitakseni.  

Minulle on tärkeää kokonaisvaltainen hyvinvointi, jossa on tärkeässä roolissa luonto ja sen merkitys. Niinpä vapaa-aikana suuntaankin usein luonnonhelmaan esim. retkeilemään, keräämään metsänantimia, lumikenkäilemään. 

TAKAISIN ALKUUN