Ruokayliherkkyydet aiheuttavat monia ongelmia

Isossa 5286 ihmisen tutkimuksessa 75,8% osallistujista hyötyi ruokavalion muuttamisesta testattujen IgG ruokayliherkkyyksien mukaan.

Ruokayliherkkyydet voivat aiheuttaa ongelmia suolistoon, hengitystie-elimille, hermostoon, ihoon ja psykologisesti. Ruokayliherkkyyksien vaikutusmekanismi toimii IgG välitteisen viivästyneen allergiavasteen kautta. Kyseessä ei ole sama kuin yleinen IgE-välitteinen "ruoka-allergia", joka on helpompi tunnistaa oireiden ilmetessä hyvin nopeasti.

IgG välitteisen ruokayliherkkyyden aiheuttaman reaktion ilmeneminen voi kestää tunneista päiviin, joka tekee syy-seuraussuhteen löytämisestä haastavaa. Eliminaatioruokavalio on myös erittäin haastavaa tehdä johtuen hitaasta vasteesta. Suurin tutkimus jonka löysimme oli laaja 5286 potilaan seurantatutkimus, jonka mukaan osallistujat hyötyivät ruokavaliomuutoksista muutaman viikon sisällä useilla eri oire-alueilla:

Hardman G, Hart G, Dietary advice based on food-specific IgG results, Nutrition & Food Science Vol. 37 No. 1, 2007 pp. 16-23

Olemme havainneet vastaavia tuloksia kliinisessä hoitotyössä. Käyttämämme Allergo-Screen on viivästyneiden ruokayliherkkyyksien laaja laboratoriotesti. Se mittaa vastetta yli 260:lle ruoka-aineelle. Korkeat IgG vasta-ainepitoisuudet viittaavat tilanteeseen, jossa keho reagoi ruoka-ainepartikkeleihin. Tarkoitetaan etenkin tilanteita, joissa suoliston pinta voi olla vaurioitunut (ns. vuotava suoli). Tutkimuksen mukaan voimakkaimpien ärsykkeiden poisto ruokavaliosta vähensi oireita kolmella neljästä. Suoliston tilan korjaamiselle on toimivia hoitomalleja. Ota yhteyttä, jos sinulla tai läheiselläsi on vaikeasti hoidettavia oireita.

Ruokayliherkkyydet ovat yksi osa palapeliä, jossa korjaamme vaativia kehon ongelmia hyvällä menestyksellä.

Aiheeseen liittyy:

Don't miss these stories: