Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

VASTAANOTTAJAT


Marjo Valonen
yleislääkäri, johtava lääkäri

Erityisosaamisalueena krooniset infektiot

Hallituksen jäsen, ILADS Eurooppa
(International Lyme and Associated Diseases Society, ilads.org)

Kouluttaja (myös kansainvälisesti)

Integratiivisen lääketieteen opintoja vuodesta 2004 alkaen

Lääketieteen lisensiaatti 1992


Olen toiminut sairaaloissa eri erikoisaloilla ja siirryin vuonna 1997 yksityislääkäriksi ja työterveyslääkäriksi. Nykyisin koko työni keskittyy vaikeasti hoidettavien kroonisten potilaiden auttamiseen ja tulokset ovat olleet rohkaisevia. Tavoitteenani on löytää syy pitkälle sairastamiselle ja palauttaa elimistön tasapaino jolloin on mahdollista päästä usein jo pitkään jatkuneesta sairastamiskierteestä. 

Olen äärimmäisen utelias ihminen, jolle halu oppia ymmärtämään ihmiskehon toimintaa aina vain syvällisemmin on yksi elämän suurista intohimoista. Jatkuva uuden opiskelu ja oppiminen luo pohjan tavalleni toimia lääkärinä. Haluan hoitaa koko ihmistä, en vain yhtä osa-aluetta - vaikeammissakin tapauksissa tämä malli on osoittautunut tehokkaaksi.

Tähtäimessäni on aina yksilön kokonaisvaltainen hyvinvointi, mikä edellyttää sairauksien ja oireiden taustalla olevien syiden selvittämistä. Monesti työni onkin eräänlaista salapoliisityötä, jossa pieni johtolanka usein johtaa läpimurtoon ja potilaan parantumiseen tavalla, jota alussa ei olisi tullut ajatelleeksi.

Kehitän osaamistani läheisessä yhteistyössä kansainvälisten huippuasiantuntijoiden ja laboratorioiden kanssa ja toimin yhteistyössä yliopiston kanssa Borreliaan ja liitännäisinfektioihin sekä diagnostiikkaan liittyvissä tutkimusprojekteissa.

Lääkärikeskus Astris perustettiin antamaan tälle työlle paremmat edellytykset.

 

 

 


Sanna Peiponen
Ravintoterapeutti (Maisteri) , kouluttaja

 

MSc. Personalized Nutrition

Kemian insinööri AMK

Kouluttaja, Terveysopisto Salus


Toimin Lääkärikeskus Astriksessa ravintoterapeuttina ja tiiviissä yhteistyössä lääkärien kanssa. Ruokatottumuksilla on todella väliä - olen sen usein nähnyt käytännössä ohjatessani ihmisiä ravintoasioissa. Toimin myös Terveysopisto Saluksen kouluttajana ja luennoin pääasiassa kotimaassa.

Olen koulutukseltani myös kemian insinööri ja tein sitä työtä 14 vuotta. Nykyisessä ravintoterapeutin työssäni on kemian prosessien ymmärtämisestä ollut paljon hyötyä, ihminenhän on eräänlainen monimutkainen biokemian prosessilaitos. Alan vaihto sai alkunsa ravintotieteen opiskeluista, sekä halusta ymmärtää miten kehoni toimii ja miten voisin vaikuttaa omaan terveyteeni ja parantaa oloani ravinnon avulla. Kun oma oloni oli huomattavasti parantunut ruokavalion muutosten myötä, koin vahvasti että haluan opiskella alaa lisää ja auttaa myös muita parantumaan.

Olen suorittanut yksilöllisen ravitsemuksen maisterin tutkinnon Lontoon Middlesexin yliopiston maisteriohjelmassa. Gradun aiheena oli sytokiinien rooli kroonisissa infektioissa. Usein syyt ovat moniulotteisia ja laajennan aktiivisesti osaamistani sekä kouluttautumalla että toimiessani kiinteässä moniammatillisessa yhteistyössä lääkäreiden kanssa. 

Intohimoni on ihmisen kokonaisuuden ja mekanismien ymmärtäminen ja sitä kautta asiakkaan auttaminen yksilöllisesti. Rakastan työtäni, jossa voin auttaa ja saada aikaan positiivisia muutoksia.

 

 

 


Kaarina Krogerus
Sairaaanhoitaja, Terapeutti 

 

Sairaanhoitaja ja otsoniterapeutti

Funktionaalisen lääketieteen- ja ravintovalmennuksen
opintoja vuodesta 2012


Olen työskennellyt yksityisenä sairaanhoitajana vuodesta 1999 ja kehittänyt osaamistani kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon ja asiakkaitteni ohjaamiseen uusille terveyden poluille mm. ruokavalion kautta.

Opiskelin vuonna 2006 otsoniterapiaa ulkomailla ja pian sen jälkeen aloitin hoidot. Otsoniterapia on osoittautunut tehokkaaksi tukihoidoksi monissa kehon sairaustiloissa. Toimin tällä hetkellä Lääkärikeskus Astriksessa keskiviikkoiltaisin ja torstaisin ja muina aikoina omalla klinikallani Jyväskylässä.

Lisää otsoniterapiasta http://otsoniterapia.net/

 

 

 


Minna Hansen
Ravintoterapeutti

 

Ravintoterapeutti

Refleksologi

 

Olen ammatillisesti kouluttautunut dipl. ravintoterapeutti sekä dipl. refleksologi (koko kehon vyöhyketerapia). Lisäksi minulla on myös diplomi intialaisesta päähieronnasta.

Kiinnostus ihmisen kokonaisvaltaisempaan hyvinvointiin ja terveyden tukemiseen kuten myös mahdollisuus vaikuttaa sairauksien ennaltaehkäisyyn, alkoi jo 2005 aloittaessani refleksologian opiskelun MedikaNovassa. Sen jälkeen halu oppia uutta vain lisääntyi ja opiskelin ravintoterapeutiksi, koska yksilölle oikeanlaisella ravinnolla on niin suuri vaikutus hänen hyvinvointiinsa. Mielestäni terveys on muutakin kuin vain sairauden poissaoloa – se on yksilölle ominainen ja paras mahdollinen elinvoiman tila. Valmistuin ravintoterapeutiksi Terveysopisto Saluksesta vuonna 2011, jonka jälkeen olen jatkuvasti kouluttanut itseäni lisää erilaisilla kursseilla.

Toimin myös yhtenä Aivoautuuttaja®-koulutuksen kouluttajana. Koulutus sopii kaikille omasta aivoterveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Lisäksi olen Tasapainottajat® -ryhmäohjaaja. Tasapainottajat antaa avaimia parempaan terveyteen ja pysyvään painonhallintaan.

Hyvän ruoan lisäksi minulle tärkeitä asioita ovat luonto, kävelylenkit, patikointi ja sulkapallo. Ja ihmisten auttaminen on minulle sydämen asia!  

 

 

 


Jyrki Mäkelä
Manual Neurological Headache Specialist, LMT 

 

Migraine Rapid® ja CMT Method manuaalisten migreenihoitojen kehittäjä,

koulutettu hieroja 1995

Migraine Rapid® migreenihoitaja kouluttaja

 


Vuodesta 1995 olen työskennellyt manuaalisen kivunhoidon parissa eri puolilla Suomea ja Englannissa yksityisiä vastaanottoja vetäen. Urani alusta saakka olen tutkinut neurologisia päänsärkyjä ja niiden vaikutuksia ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Vuosien varrella tehdyt tuhannet testit ja käytännön hoitotyö yhdessä oman migreenin ja muiden kipukokemusten kanssa ovat muokanneet minusta neurologisiin päänsärkyihin erikoistuneen manuaalisen hoitajan.

Ehtymätön uteliaisuuteeni ihmisen fyysiseen ja psyykkisen toimintaan ja elämään yleensä yhdessä yhä vaikeampiin haasteisiin heittäytymisen kanssa ovat tarjonneet minulle ehtymättömän alustan kehittää manuaalisen kivunhoidon menetelmiä ja auttaa ihmisiä holistisesti.

Hoitotyöni peruskivi on perinpohjainen tutkiminen ja analysointi. Koen elintärkeäksi onnistuneelle hoitotyölle, että ongelmien syyt selvitetään mahdollisimman tarkkaan, jotta pelkkien oireiden hoidon sijaan voidaan pureutua ongelmien alkujuurille. Ihmisen moninainen auttaminen uuden elämäniloa ja energiaa pursuavan polun varrelle on suuri intohimoni.

Teen kansainvälistä yhteistyötä mm. Yhdysvaltoihin ja Englantiin neurofysiologien ja muiden lääkäreiden kanssa auttaakseni ratkaisemaan isoja terveyteen liittyviä ongelmia. Kivunhoidon ohella suuri intohimoni ovat sotilastehtävissä toimivien henkilöiden fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden edistäminen, ylläpitäminen ja kuntouttaminen.

Manuaalisen hoitotyön ohella työskentelen verkkopohjaisen itsehoito-opaspalvelun parissa, joka on suunnattu neurologisia päänsärkyjä sairastaville.

 

 


 

Yazka Love                                                                    

 

Scio-analyysi

Terveys- ja hyvinvointipalvelut
(erikoisruokavaliot laihdutukseen, painon nostoon, allergian hoitoon, sairauksista toipumiseen yms.)

Parasiitit, loiset, pitkittyneet infektiot

ZenNa Tai – terapeuttinen hieronta

LED -valoterapia (NIR, punavalo yms.) iho- ja muistiongelmiin, haavoihin, mitokondrioiden puhdistamiseen ja aktivoimiseen

 


 

Olen opiskellut perinteistä kiinalaista lääketiedettä Interpraxiksen koulutuksessa Lahdessa vuosina 1996-97. Myöhemmin kiinnostuin homeopatiasta – omien ja läheisten parantumiskokemusten tuloksena. Olen oma-aloitteisesti opiskellut homeopaattisten aineiden vaikutusta ihmisen terveyteen jo usean vuoden ajan. Jos Scio-analyysin perusteella ilmenee tarvetta homeopaattiseen hoitoon, suosittelen lämpimästi koulutetulla alan ammattilaisella käyntiä.

 

Olen valmistunut kokonaisvaltaiseksi hyvinvointivalmentajaksi amerikkalaisessa Institute for Integrative Nutrition – koulusta v. 2013.

Vastaanotollani yhdistän mm. Scio-analyysin tarkkuuden koulutukseeni siten, että voin vieläkin paremmin tarjota sinulle välineet, joilla hallita hyvinvointiasi.

 


 

Ravintoterapia

Tutkittuun tietoon perustuva kokonaisvaltainen hoitomuoto. Siinä otetaan huomioon ihmisen yksilölliset tarpeet sekä biokemialliset ja fysiologiset eroavaisuudet.

 

Ravintoterapiassa määritetään mm. ravitsemuksen epätasapainotilat ja puutokset. Ravintoainepuutokset voivat johtaa kehon epätasapainoon, josta seuraa fyysisiä ja psyykkisiä terveysongelmia ja erilaisia oireita. Esimerkiksi maksa ei kykene poistamaan elimistöön kertyvää myrkkykuormaa ilman tiettyjä ravinnosta saatavia aineita. Niiden puute saattaa aiheuttaa vakaviakin terveysongelmia.

 

Yksilöllinen ruokavalio määritellään oman kehon tarpeiden mukaan huomioiden elämäntilanne, perimä, oireet, sairaushistoria ja nykytilanne. Ravinnolla voidaan parantaa elämänlaatua ja tasapainottaa ruuansulatusta, immuunipuolustusta, hormoneja ja kehon tulehdusreaktioita. Yksilöllinen ruokavalio tukee kehomme jaksamista ja energian tuotantoa ja auttaa meitä pysymään elinvoimaisena pidempään.